sos z kurczaka z papryką i sokiem pomidorowym
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
podgrzej patelnię, wlej do niej olej roślinny, dodaj krem i ułóż mielonego kurczaka. Smaż przez 5 minut, mieszając.
dodaj drobno posiekaną cebulę, paprykę, startą marchewkę. Smaż przez kolejne 15 minut, mieszając.
dodaj śmietanę i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. Dopraw przyprawami, dodaj lavrushkę. Wlej szklankę soku pomidorowego, sól, zagotuj i przytrzymaj na kuchence przez kolejne 5 minut. Teraz trzymaj sos z mielonego kurczaka w rondlu, aż ostygnie, aby stał się jeszcze smaczniejszy. Następnie można go używać do różnych potraw. Możesz po prostu podawać z puree ziemniaczanym, z plackami ziemniaczanymi, krokietami, makaronem, makaronem itp.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g
- Kurczak mielony - 143 kcal/100g