Gołąbki z młodej kapusty z mięsem w piekarniku Klasyczne

Jak babcie! Prosty przepis na pyszne gołąbki dla najbardziej ukochanych! Kulinarny przepis na te gołąbki reprezentuje kuchnię rosyjską. Każda gospodyni wie, jak gotować gołąbki z mięsem według tradycyjnej receptury. Gołąbki to takie jedzenie, które zawsze pomaga na każde wakacje.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 3 g
tłuszcze 41 % 7 g
węglowodany 41 % 7 g
110 kcal
IG: 86 / 14 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

rozbieramy kapustę na liście i gotujemy w osolonej wrzącej wodzie przez 3 minuty. Dokładnie umyty ryż gotujemy do połowy i mieszamy z trzema rodzajami mięsa mielonego. Z marchewki startej na grubej tarce, drobno posiekanej cebuli i pokrojonych na kawałki pomidorów pasujemy na oleju roślinnym. Do pasażu używamy połowy warzyw. Następnie dodaj do nadzienia i dobrze wymieszaj, posyp solą i czarnym pieprzem. Na każdym liściu kapusty kładziemy 2-3 łyżki nadzienia i zwijamy kopertę. Włóż gołąbki do naczynia do pieczenia. Pozostałe warzywa mijamy kwaśną śmietaną i wylewamy na wierzch gołąbków. Przygotowane gołąbki wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut. Gołąbki z mięsem podajemy ze śmietaną i posiekanymi ziołami. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy