skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec nadziewane pomidory z serem i czosnkiem w piekarniku? Aby rozpocząć, przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Pomidory wybierz nawet soczyste, ale gęste i mocne. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy. Jeśli chcesz, aby danie wyglądało spektakularnie, wybierz pomidory na gałęzi, aby zachować zieloną łodygę.
Krok 2:
Umyj pomidory, osusz. Odetnij wierzchołki i ostrożnie, uważając, aby nie uszkodzić ścian, usuń całą miazgę. Możesz to zrobić zwykłą łyżeczką lub specjalną łyżeczką Noisette. Nie zachowałem wyciętej miazgi, ponieważ składała się ona prawie z samych nasion, ale jeśli masz miazgę z wewnętrznych przegród warzyw, możesz ją posiekać i dodać do nadzienia.
Krok 3:
Jajka ugotować na twardo, schłodzić, obrać i zetrzeć na grubej tarce.
Krok 4:
Zetrzyj również ser na grubej tarce. Możesz użyć dowolnego sera, który najbardziej Ci się podoba. Odpowiednia mozzarella, Gouda lub zwykły rosyjski.
Krok 5:
Umyj, osusz i drobno posiekaj warzywa.Oprócz kopru możesz użyć pietruszki, piór zielonej cebuli lub kolendry.
Krok 6:
W misce połącz miąższ pomidora, starte jajka i ser, śmietanę, koperek i czosnek przepuszczony przez prasę.
Krok 7:
Posyp solą, pieprzem i dobrze wymieszaj.
Krok 8:
Napełnij pomidory przygotowanym nadzieniem jajeczno-serowym. Aby uzyskać bardziej efektowną przekąskę, nadzienie powinno górować nad pomidorami.
Krok 9:
Faszerowane pomidory przykryj wcześniej pokrojonymi pokrywkami. Przenieś warzywa do wysmarowanego olejem naczyniem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec około 15-20 minut, aż ser się stopi. Dokładny czas zależy od piekarnika. Bardzo ważne jest, aby nie prześwietlać pomidorów w piekarniku, w przeciwnym razie ściany mogą pęknąć, cały sok wypłynie, a same owoce stracą swój kształt.
Krok 10:
Przenieś gotowe pomidory na talerz i podawaj na gorąco. Pyszna przekąska jest gotowa! Smacznego!
jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g