nadziewane pomidory z serem w piekarniku pieczone

w pośpiechu, z produktów budżetowych, pyszne i proste! Pieczone nadziewane pomidory z serem i czosnkiem w piekarniku przygotujesz w 30 minut. Na świątecznym stole ta gorąca przekąska jest poszukiwana - jest jasna, soczysta, niezwykle smaczna. Nadzienie do niego można uzupełnić według własnych upodobań.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 6 g
tłuszcze 44 % 7 g
węglowodany 19 % 3 g
100 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak upiec nadziewane pomidory z serem i czosnkiem w piekarniku? Aby rozpocząć, przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Pomidory wybierz nawet soczyste, ale gęste i mocne. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy. Jeśli chcesz, aby danie wyglądało spektakularnie, wybierz pomidory na gałęzi, aby zachować zieloną łodygę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj pomidory, osusz. Odetnij wierzchołki i ostrożnie, uważając, aby nie uszkodzić ścian, usuń całą miazgę. Możesz to zrobić zwykłą łyżeczką lub specjalną łyżeczką Noisette. Nie zachowałem wyciętej miazgi, ponieważ składała się ona prawie z samych nasion, ale jeśli masz miazgę z wewnętrznych przegród warzyw, możesz ją posiekać i dodać do nadzienia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Jajka ugotować na twardo, schłodzić, obrać i zetrzeć na grubej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zetrzyj również ser na grubej tarce. Możesz użyć dowolnego sera, który najbardziej Ci się podoba. Odpowiednia mozzarella, Gouda lub zwykły rosyjski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Umyj, osusz i drobno posiekaj warzywa.Oprócz kopru możesz użyć pietruszki, piór zielonej cebuli lub kolendry.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W misce połącz miąższ pomidora, starte jajka i ser, śmietanę, koperek i czosnek przepuszczony przez prasę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posyp solą, pieprzem i dobrze wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Napełnij pomidory przygotowanym nadzieniem jajeczno-serowym. Aby uzyskać bardziej efektowną przekąskę, nadzienie powinno górować nad pomidorami.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Faszerowane pomidory przykryj wcześniej pokrojonymi pokrywkami. Przenieś warzywa do wysmarowanego olejem naczyniem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec około 15-20 minut, aż ser się stopi. Dokładny czas zależy od piekarnika. Bardzo ważne jest, aby nie prześwietlać pomidorów w piekarniku, w przeciwnym razie ściany mogą pęknąć, cały sok wypłynie, a same owoce stracą swój kształt.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przenieś gotowe pomidory na talerz i podawaj na gorąco. Pyszna przekąska jest gotowa! Smacznego!

jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy