chaczapuri z ciasta francuskiego z serem w piekarniku

Poczuj całe ciepło Gruzji, chaczapuri to duma kuchni gruzińskiej. Francuskie chaczapuri z twarogiem i serem są bardzo smaczne i satysfakcjonujące. Chaczapuri są różne: okrągłe, w kształcie łodzi, podzielone na Trójkąty. Ciasto może być przaśne, drożdżowe, łuszczące się, nadzienie również się zmienia. Ale samo słowo chaczapuri to" chaczo & quot; twaróg i" Puri & quot; chleb. Spróbuj, są łatwe do przygotowania, zwłaszcza jeśli masz już gotowe ciasto, przepis zajmie trochę czasu.
Faith faithAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 12 g
tłuszcze 36 % 18 g
węglowodany 40 % 20 g
285 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj ciasto francuskie. Przesiej mąkę, włóż margarynę pokrojoną na kawałki (lub możesz ją lekko stopić).

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W zimnej wodzie rozpuść sól i dodaj ubite 2 jajka i ocet.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Płyn wlać do mąki z margaryną, szybko zagnieść gładkie i błyszczące ciasto, w razie potrzeby dodać wodę lub mąkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przykryj wierzch folią i wstaw do lodówki na kilka godzin.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przygotowanie nadzienia. Na grubej tarce zetrzyj ser i twarożek.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj 1 jajko i trochę soli i dobrze wymieszaj, aż będzie gładkie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozwałkuj ciasto cienko, podziel na kwadraty.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż nadzienie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Owijamy jeden koniec na drugi, aby utworzyć trójkąt. Naciskamy nadzienie, aby wydostało się powietrze, przebijamy widelcem w kilku miejscach.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Nasmaruj blachę do pieczenia olejem. Aby chaczapuri okazało się rumiane, posmaruj wierzch ubitym jajkiem. Pieczemy Francuskie chaczapuri w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 20-25 minut.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Puff chaczapuri jest gotowy!

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wezwij rodzinę do stołu!

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy