vomer pieczony w piekarniku
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
oczyszczoną, wypatroszoną rybę doprawiamy solą i smażymy na mieszance oliwy z oliwek i masła przez 3 minuty z każdej strony. Robię bez panierki, można opcjonalnie obtoczyć w mące lub cieście.
smażoną rybę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 °C na 12-15 minut. Ryba jest gotowa! Udekoruj ziołami, plasterkami cytryny i podawaj!
smażoną rybę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 °C na 12-15 minut. Ryba jest gotowa! Udekoruj ziołami, plasterkami cytryny i podawaj!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Vomer wędzony - 102 kcal/100g