skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebujemy fileta z ryb morskich (dowolnego), karambola, cebuli, marchwi, sosu sojowego, ziół, przypraw i masła. Karambola to egzotyczny owoc, który jest również nazywany karambolem, jabłkiem gwiazdowym, gwiazdą tropikalną lub Starfruit. Wszystko zostało przygotowane, a następnie patrzymy na kroki, jak upiec filet rybny w piekarniku.
Krok 2:
Nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym. Rozłóż filet rybny, posyp go przyprawami. Na rybę kładziemy marchewkę, cebulę, karambol, zioła.
Krok 3:
Polej wszystko sosem sojowym (trochę), włóż masło na kawałki.
Krok 4:
Przykryj blachę do pieczenia folią, włóż do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 200-220 stopni.
Krok 5:
Smacznego!
dania rybne są zawsze aktualne, a jeśli są również pięknie zaprojektowane, można je bezpiecznie umieścić na świątecznym stole. Pieczony filet rybny według tego przepisu okazuje się niezwykle smaczny, pachnący, delikatny, soczysty i apetyczny. Dzięki tej opcji danie wygląda królewsko. Moi goście nawet nie od razu zrozumieli, co jest przed nimi i co dokładnie zamierzałem im częstować. Przez jakiś czas byli w niepewności i od tego ich apetyt tylko wzrastał. Po spróbowaniu mojej pieczonej ryby dali jej doskonały wynik. Karambola nadaje temu daniu szczególnego uroku i pewnej tajemniczości - wcześniej nie słyszałem o takim owocu, teraz spróbowałem z rybą i upewniłem się, że ta kombinacja jest bardzo smaczna. Oprócz karamboli, które możesz spróbować zdobyć w supermarkecie, wszystkie inne składniki są dość proste. Wziąłem gotowy filet rybny, więc nie spędziłem czasu na rzeźbieniu. Ogólnie rzecz biorąc, to danie stało się teraz jednym z moich ulubionych, ponieważ po prostu uwielbiam ryby. Uwielbiam też takie niezwykłe i oryginalne potrawy, o których zawsze zaczynają mnie pytać: co i jak. Od razu czuję, że podniosłam poprzeczkę w swoich kulinarnych doświadczeniach, które staram się zdobyć dzięki tak ciekawym potrawom, jak to.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g
- Karambola - 31 kcal/100g