filet z ryby morskiej pieczony w piekarniku

Ta ryba da ci hawajską atmosferę! Pieczony filet rybny okazuje się wspaniały! Polizasz palce! Spróbuj ugotować go na najbliższe wakacje,aby wszyscy goście byli zachwyceni.
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 8 g
tłuszcze 48 % 10 g
węglowodany 14 % 3 g
176 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebujemy fileta z ryb morskich (dowolnego), karambola, cebuli, marchwi, sosu sojowego, ziół, przypraw i masła. Karambola to egzotyczny owoc, który jest również nazywany karambolem, jabłkiem gwiazdowym, gwiazdą tropikalną lub Starfruit. Wszystko zostało przygotowane, a następnie patrzymy na kroki, jak upiec filet rybny w piekarniku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym. Rozłóż filet rybny, posyp go przyprawami. Na rybę kładziemy marchewkę, cebulę, karambol, zioła.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Polej wszystko sosem sojowym (trochę), włóż masło na kawałki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przykryj blachę do pieczenia folią, włóż do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 200-220 stopni.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smacznego!

dania rybne są zawsze aktualne, a jeśli są również pięknie zaprojektowane, można je bezpiecznie umieścić na świątecznym stole. Pieczony filet rybny według tego przepisu okazuje się niezwykle smaczny, pachnący, delikatny, soczysty i apetyczny. Dzięki tej opcji danie wygląda królewsko. Moi goście nawet nie od razu zrozumieli, co jest przed nimi i co dokładnie zamierzałem im częstować. Przez jakiś czas byli w niepewności i od tego ich apetyt tylko wzrastał. Po spróbowaniu mojej pieczonej ryby dali jej doskonały wynik. Karambola nadaje temu daniu szczególnego uroku i pewnej tajemniczości - wcześniej nie słyszałem o takim owocu, teraz spróbowałem z rybą i upewniłem się, że ta kombinacja jest bardzo smaczna. Oprócz karamboli, które możesz spróbować zdobyć w supermarkecie, wszystkie inne składniki są dość proste. Wziąłem gotowy filet rybny, więc nie spędziłem czasu na rzeźbieniu. Ogólnie rzecz biorąc, to danie stało się teraz jednym z moich ulubionych, ponieważ po prostu uwielbiam ryby. Uwielbiam też takie niezwykłe i oryginalne potrawy, o których zawsze zaczynają mnie pytać: co i jak. Od razu czuję, że podniosłam poprzeczkę w swoich kulinarnych doświadczeniach, które staram się zdobyć dzięki tak ciekawym potrawom, jak to.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g
  • Karambola - 31   kcal/100g

Podobne przepisy