skład / składniki
metoda gotowania
jeśli chodzi o meksykańską mieszankę, będzie służyć jako wspaniały dodatek witaminowy do mięsa, którego ani dorośli, ani dzieci nie mogą odmówić. Jego piękno polega również na tym, że składniki nie wymagają wstępnego rozmrażania przed gotowaniem, co znacznie oszczędza czas. Nie musisz używać mieszanki przypraw do kurczaka, jest to opcjonalne. Zacznijmy więc gotować i zaczyna się od kurczaka:
- sprawdzamy udka kurczaka, jeśli w niektórych miejscach na skórze nie ma usuniętych piór, należy je usunąć, jest to bardzo wygodne przy użyciu pęsety;
- następnie umyj nogi, osusz ręcznikami papierowymi, włóż do miski;
- w osobnej misce połącz keczup i majonez, wymieszaj, dodaj niewielką ilość mieszanki przypraw do kurczaka, czosnku w proszku, a także soli i czarnego pieprzu do smaku;
- dokładnie wymieszaj składniki w misce, aż będą gładkie i obficie posmaruj wcześniej przygotowane udka z kurczaka;
- przykryj miskę z udkami folią spożywczą, jeśli jest pokrywka - ogólnie świetnie, Wyślij do lodówki na półtorej do dwóch godzin, aby kurczak miał czas na prawidłowe marynowanie;
- umieść marynowane udka z kurczaka w naczyniu do pieczenia, tutaj również rozłóż meksykańską mieszankę;
- wysyłamy formę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, pieczemy przez pół godziny, Czas gotowania może wynosić plus minus pięć minut, zależy to bezpośrednio od rodzaju i mocy piekarnika.
podawaj danie na stole natychmiast po ugotowaniu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Udko z kurczaka - 185 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Meksykańska mieszanka mrożona - 72 kcal/100g