suflet owocowy
skład / składniki
7
porcje:
gotowanie krok po kroku
zrób puree z moreli i bananów. Dodaj do niego brandy.
ubij białka w gęstą pianę i połącz je z puree owocowym.
włóż gotową mieszaninę do ogniotrwałych foremek i piecz przez 15 minut w temperaturze 180°C.
podawaj suflet owocowy na gorąco, posypany cukrem pudrem.
ubij białka w gęstą pianę i połącz je z puree owocowym.
włóż gotową mieszaninę do ogniotrwałych foremek i piecz przez 15 minut w temperaturze 180°C.
podawaj suflet owocowy na gorąco, posypany cukrem pudrem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Morele - 46 kcal/100g
- Morele w puszkach - 50 kcal/100g
- Brandy - 225 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
