skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotuj składniki. Składniki wskazują liczbę produktów na ciasto. Dlatego, aby przygotować trzy ciasta, trzykrotnie zwiększamy ilość. Natychmiast przygotuj wypełniacze do ciasta. W jednym cieście dodamy rodzynki, w drugim-orzechy włoskie, w trzecim-mak.
Krok 2:

Rodzynki dokładnie spłucz i zalej wrzącą wodą, pozwól jej pęcznieć. Ponownie spłucz i osusz na ręczniku papierowym.
Krok 3:

Mak jest myty lub gotowany na parze, jeśli nie jest gotowy do pieczenia. Dobrze wysusz.
Krok 4:

Orzechy włoskie są dobrze umyte i suszone w kuchence mikrofalowej. Wystarczy jedna minuta na średniej mocy, aby orzechy wyschły i stały się chrupiące.
Krok 5:

Gotowanie herbatników. Za pomocą blendera ubij dwa jajka z cukrem (120 g) w gęstą, mocną pianę.
Krok 6:

Dodaj sodę gaszoną octem.
Krok 7:

Dodaj przesianą mąkę. Delikatnie wymieszaj ciasto łyżką, aby się nie osiadło.
Krok 8:

Rodzynki zwijamy na talerzu z mąką, aby ciasto nie zwilżyło. Rodzynki wkładamy do ciasta i delikatnie mieszamy, aby równomiernie rozprowadziły się na cieście.
Krok 9:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Ciasto rozprowadzamy łyżką do natłuszczonej formy i wysyłamy do piekarnika na 25 minut, skupiamy się na pracy piekarnika. Gotowość biszkoptu sprawdzamy drewnianą wykałaczką. Po wyjściu powinien być suchy.
Krok 10:

W międzyczasie drobno posiekaj orzechy włoskie nożem lub po prostu zmiażdż je rękami, suszone łatwo pękają.
Krok 11:

Po upieczeniu biszkoptu pozwól mu nieco ostygnąć w formie i wyjmij.
Krok 12:

Jeśli biszkopt urósł nierównomiernie, odcinamy mu & quot; głowę & quot;.
Krok 13:

Przygotowanie ciasta na drugie ciasto jest podobne do pierwszego, tylko jako dodatek używamy maku.
Krok 14:

Piec, ostudzić.
Krok 15:

Przygotowujemy również trzeci biszkopt z posiekanymi orzechami włoskimi.
Krok 16:

Podczas gdy ciasta stygną, przygotowujemy śmietanę. Ubij śmietanę z cukrem i wanilią, aż masa zwiększy objętość i zgęstnieje. Lepiej jest używać grubszej i grubszej śmietany.
Krok 17:

Składanie ciasta. Smarujemy każde ciasto kwaśną śmietaną i układamy jeden na drugim. Pokrywamy również wierzch i boki kwaśną śmietaną. Odstawiamy na chwilę do lodówki, aby krem zestalił się.
Krok 18:

Posyp startą mleczną czekoladą na wierzchu lub możesz ozdobić według własnego gustu i pragnienia. Pozwól ciastu namoczyć się i podawaj. Miłego picia herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal / 100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Mak (ziarno) - 556 kcal/100g
- Mak - 556 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal / 100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Czekolada mleczna - 550 kcal/100g




