ciasto owsiane z ciasteczkami

Wypróbuj zdrowe ciasto instant! Ciasto owsiane z ciasteczkami to zdrowa uczta dla całej rodziny. Przepis jest dobry, ponieważ ciasto jest przygotowywane maksymalnie szybko i prosto. Uczeń bez problemu poradzi sobie z zadaniem. Musisz uważać na mąkę, aby nie dodać nadmiaru, w przeciwnym razie ciasto się rozpadnie. Syrop klonowy można zastąpić płynnym miodem. Jeśli nie ma blendera zanurzeniowego, twaróg można przetrzeć przez sito. Ciasto okazuje się małe, ale smaczne.
alexaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 7 g
tłuszcze 24 % 11 g
węglowodany 61 % 28 g
262 kcal
IG: 7 / 61 / 32

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 30 min

1. Ciasteczka owsiane są kruszone na okruchy. Lepiej to zrobić za pomocą blendera. Okruchy nie powinny być duże.

2. Rozłóż okruchy owsiane w misce, tutaj wlej płatki owsiane instant, mąkę z proszkiem do pieczenia, cynamon i sól.

3. Rozbij jajka w osobnym pojemniku, dodaj do nich olej kokosowy i ekstrakt waniliowy. Ubij składniki w bujną pianę.

4. Wlej syrop klonowy do powstałej masy, mieszaj, aż będzie całkowicie jednorodny. Następnie wlej suche składniki do mieszanki, wymieszaj.

5. Obieramy marchewki, myjemy. Następnie zetrzyj przygotowane marchewki na tarce i włóż do ciasta. Ciasto okazuje się dość wilgotne, nie kruche.

6. Rozłóż ciasto równą warstwą na dnie naczynia do pieczenia. Forma jest wstępnie wyłożona pergaminem.

7. Wysyłamy formę do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni, pieczemy ciasto przez 17-20 minut.

8. Nie spieszymy się z wyjęciem gotowego ciasta z formy. Najpierw go schładzamy, dopiero potem usuwamy.

9. Przygotuj krem do dekoracji. Włóż twaróg do głębokiej miski, przebij go blenderem zanurzeniowym. Głównym zadaniem jest uzyskanie jednorodnej masy o konsystencji pasty.

10. Do twarogu dodaj klasyczny jogurt grecki i cukier puder. Ubij składniki mikserem elektrycznym z małą prędkością przez 2 minuty.

11. Powstały krem rozprowadzamy w odpowiednim pojemniku, przykrywamy pokrywką i wysyłamy do lodówki na 2 godziny.

12. W tym czasie ciasto owsiano-marchewkowe powinno również znajdować się w lodówce.

13. Po upływie określonego czasu przenosimy krem do torby kulinarnej, dekorujemy nim ciasto. Pokrój ciasto na porcje i podawaj.

Poczęstuj się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Syrop klonowy - 241   kcal/100g
  • Ekstrakt waniliowy - 321   kcal/100g
  • Olej kokosowy - 925   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g
  • Ciasteczka owsiane - 638   kcal/100g

Podobne przepisy