skład / składniki
metoda gotowania
białka i margarynę pozostawiamy w temperaturze pokojowej na półtorej godziny.
rozłóż zmiękczoną margarynę w misce, wlej cukier puder, zmiel do puszystości.
wprowadź białka do powstałej masy, ubij masę mikserem, aż będzie gładka.
wprowadzamy mąkę w częściach, zagniatamy ciasto. Powinien być miękki, aby można było uformować ciasteczka za pomocą torby do gotowania.
wybierz dyszę gwiazdkową, napełnij torbę do gotowania ciastem, umieść ciasteczka na blasze wyłożonej pergaminem.
na środku każdego kwiatu układamy środek dżemu. Pieczemy Kurabye w piekarniku rozgrzanym do 200-230 stopni przez 10-20 minut.
ciasteczka lepiej nie przesadzać-niech się lekko zrumienią i to wszystko.
zdejmij z blachy do pieczenia po całkowitym ostygnięciu.
miłej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g