Napoleon z ciasta francuskiego klasyczny

ciasto w pośpiechu-nigdy nie smakuje lepiej! Spróbuj! Dzisiaj powiem Ci, jak pieczę & quot; Napoleon & quot; w zaledwie półtorej godziny! Główną cechą ciasta jest to, że nie potrzebuje długiego czasu na impregnację, ponieważ ciasta są rozmazane cudownym kremem "2 w 1 & quot;, który jednocześnie pełni dwie funkcje: impregnuje i daje kremową warstwę. Ciasto jest chrupiące, delikatne i soczyste! Nie przekaż słów-musisz spróbować !
UrmidaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 5 g
tłuszcze 41 % 28 g
węglowodany 51 % 35 g
416 kcal
IG: 0 / 50 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. W opakowaniu znajdują się 2 prostokątne arkusze ciasta, z których każdy jest podzielony na pół. Piec 2 części na blasze wyłożonej pergaminem w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez około 10-15 minut. Przed wysłaniem blachy do pieczenia do piekarnika wykonujemy wiele nakłuć na warstwie ciasta widelcem.

2. Gotowe ciasta, gdy są jeszcze gorące, kroimy wzdłuż na 2 części. W ten sposób uzyskuje się 8 ciast.

3. Za pomocą miksera ubij śmietanę z cukrem, aż będzie gładka. W osobnej misce wymieszaj mleko skondensowane ze zmiękczonym masłem, ubij masę mikserem, aż stanie się bujna i puszysta.

4. Wymieszaj skondensowany krem ze śmietaną i wyślij do lodówki.

5. Całkowicie schłodzone ciasta (7 sztuk) pokrywamy kremem powietrznym, ostatni 8.kruszymy rękami i zostawiamy do dekoracji.

6. Przykryj ciasto deską do krojenia, połóż ładunek na wierzchu (puszka grochu o gramach 400 jest w porządku). Ciasto zostawiamy na 10 minut, po czym usuwamy ładunek i smarujemy pozostałą śmietaną powierzchnię i boki Napoleona, a także posypujemy okruchami.

Udekoruj ciasto płatkami migdałów i podawaj.

Poczęstuj się zdrowo!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Płatki migdałów - 650   kcal/100g

Podobne przepisy