Główne składniki
klasyczny deser składa się z cienkich, chrupiących ciast. Ciasto zawiera białą mąkę, masło, jajka, mleko, sodę, ocet lub sok z cytryny.
pięć najszybszych przepisów na klasycznego Napoleona:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
Napoleon z ciasta francuskiego klasyczny | 2 h | 416 | +73 |
klasyczny przepis na ciasto Napoleon | 4 h | 311 | +61 |
klasyczny Puff Napoleon | 5 h | 402 | +45 |
Klasyczny Napoleon na patelni | 6 h | 354 | +40 |
Klasyczny Napoleon z bitą śmietaną | 6 h 10 min | 324 | +44 |
ciasta są nasączone skondensowanym mlekiem, bitą śmietaną, kremem lub masłem.
Jak zrobić klasycznego Napoleona
delikatny smak tego ciasta spodoba się dzieciom i dorosłym.
pięć najbardziej pożywnych przepisów Napoleon Classic:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
Napoleon z ciasta francuskiego klasyczny | 2 h | 416 | +73 |
klasyczny Puff Napoleon | 5 h | 402 | +45 |
ciasto Napoleon z kremem klasycznym | 13 h | 375 | +309 |
Napoleon Classic ze skondensowanym mlekiem | 9 h 30 min | 370 | +74 |
Klasyczny Napoleon na patelni | 6 h | 354 | +40 |
rekomendacje:
- aby ciasta były cienkie i chrupiące, do ciasta weź schłodzoną wodę lub mleko. Konieczne jest również dodanie octu lub soku z cytryny.
- mrożone masło jest starte lub posiekane nożem. Następnie okruchy miesza się z przesianą mąką i miele rękami w okruchy.
- przygotowane składniki łączy się z mlekiem i ubitymi jajkami, a następnie zagniata gęste ciasto. Przedmiot jest zawijany w folię spożywczą, wysyłany do lodówki na 40-60 minut lub do zamrażarki na 10 minut.
- kawałki są zwijane na pergaminie do grubości 2-3 mm, a następnie wyrównywane krawędzie. Półfabrykaty układa się na posypanej mąką blasze do pieczenia i wysyła do piekarnika nagrzanego do 180 ° C. Ciasta można również smażyć na suchej patelni przez 1-2 minuty z każdej strony.
- skrawki ciasta można upiec w piekarniku i posiekać. Powstałe okruchy posypane są bokami i powierzchnią deseru.
- najprostszy krem jest wytwarzany z masła i skondensowanego mleka: produkty są łączone i ubijane blenderem.
- przygotowanie kremu trwa dłużej. Najpierw jajka łączy się z cukrem i mlekiem, a następnie mieszaninę gotuje się na małym ogniu, nie doprowadzając do wrzenia. Masę chłodzi się i ubija z masłem.
- ciasta są posmarowane kremem i ułożone w stos. Ciasto jest wysyłane do lodówki na 4-5 godzin.
uczta jest ozdobiona orzechami, jagodami, startą czekoladą, płatkami kokosowymi.
deser podawany jest do stołu z kawą, mlekiem lub herbatą.