szaszłyki z łososia
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Filet z łososia kroimy w małe kostki, pory i cebule w plasterki.
Krok 3:
Na drewnianych szaszłykach na przemian nawlecz dwa rodzaje cebuli i kostki łososia, posyp olejem roślinnym.
Krok 4:
Układamy na ruszcie
Krok 5:
I piecz na grillu, aż pojawi się złoty kolor, około 15 minut.
Krok 6:
Rozłóż na talerzu, wstępnie posypanym posiekaną zieloną cebulą lub natką pietruszki.
Krok 7:
wszystko, czego potrzebujemy, to właściwie Norweski łosoś, por i małe główki cebuli. Na początek pokrój łososia na kawałki 5x5 i pory w pierścienie 2-3 cm, połóż rybę w różnych sekwencjach i 2 rodzaje cebuli na szaszłykach (lub drewnianych szaszłykach), posmaruj olejem i połóż na grillu. Gotuj, aż ryba będzie miała złotą skórkę. Kebaby będą gotować przez 15 minut. Jak widać przepis jest prosty, ale to jedzenie jest niezwykle smaczne. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g