skład / składniki
metoda gotowania
1. Wymieszaj jajka z połową cukru i ubij je na biało.
2. Przełóż czeremchę 3 razy przez maszynę do mięsa,aby uzyskać jednorodne puree.
3. W misce do ciasta połącz czeremchę, mąkę, kefir i proszek do pieczenia.
4. Dodaj jajka ubite cukrem i dobrze wymieszaj.
5. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wyłóż dwie formy pergaminem i posmaruj olejem.
6. Rozłóż ciasto równo w obu formach i upiecz dwa ciasta. Czas pieczenia wynosi 30-40 minut, sprawdź gotowość, naciskając-jeśli środek jest sprężysty, jest gotowy.
7. Do śmietany wymieszaj tłustą śmietanę z drugą połową cukru. Jeśli nie chcesz zbyt tłustej śmietany, weź niskotłuszczową śmietanę i zagęszczacz.
8. Pozwól ciastom całkowicie ostygnąć i złóż ciasto, pokrywając pierwsze ciasto połową kremu, a następnie drugim, układając je na wierzchu.
9. Niech biszkopt zaparzy się w lodówce i wezwij wszystkich na herbatę.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal / 100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Czeremcha - 27 kcal/100g