super prosta szarlotka
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
ubij jajka, cukier jest biały. Dodaj mąkę. Ciasto jak gęsta śmietana. Na dnie formy połóż pergamin na oleju. Pokrój jabłka na kawałki i połóż na dnie formy. Polej jabłka ciastem. W piekarniku o temperaturze 180 stopni. Piec do miękkości około 25min. wyłożyć z formy. W razie potrzeby posyp cukrem pudrem. Szybko i smacznie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g