super prosta szarlotka

Super łatwe do zrobienia ciasto. Tylko ratunek! Pierwszy raz ugotowałem i zapamiętałem na całe życie. Nie spotkałem nic łatwiejszego w produkcji. Nawet dziecko będzie gotować. Polecam wszystkim. Kstate, amatorzy mogą posypać jabłka cynamonem.
InessaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 4 g
tłuszcze 5 % 2 g
węglowodany 86 % 37 g
175 kcal
IG: 14 / 0 / 86

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

ubij jajka, cukier jest biały. Dodaj mąkę. Ciasto jak gęsta śmietana. Na dnie formy połóż pergamin na oleju. Pokrój jabłka na kawałki i połóż na dnie formy. Polej jabłka ciastem. W piekarniku o temperaturze 180 stopni. Piec do miękkości około 25min. wyłożyć z formy. W razie potrzeby posyp cukrem pudrem. Szybko i smacznie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy