Rolada ze strusia ze śliwkami
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Składniki
Krok 2:

Ubij mięso, pieprz, sól, posyp przyprawami do drobiu lub mięsa.
Krok 3:

Drobno posiekaj cebulę
Krok 4:

I zetrzyj marchewki
Krok 5:

Podsmaż cebulę i marchewkę z roślinami. masłem 5 min, mieszając
Krok 6:

Włóż łyżkę podsmażacza i jedną suszoną śliwkę do fileta ze strusia, zawiń rolkę i dźgnij wykałaczką.
Krok 7:

Włóż do piekarnika na 25 min.
Krok 8:

Smacznego
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Mięso strusia - 159 kcal/100g


