Rolada ze strusia ze śliwkami

Klasyczne połączenie drobiu i suszonych śliwek jest idealne na pyszny obiad. Uzyskuje się bardzo smaczne strusie bułki w piekarniku Taka bułka ze śliwkami jest bardzo smaczna.
AllaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 46 % 17 g
tłuszcze 16 % 6 g
węglowodany 38 % 14 g
180 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij mięso, pieprz, sól, posyp przyprawami do drobiu lub mięsa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drobno posiekaj cebulę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    I zetrzyj marchewki

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podsmaż cebulę i marchewkę z roślinami. masłem 5 min, mieszając

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż łyżkę podsmażacza i jedną suszoną śliwkę do fileta ze strusia, zawiń rolkę i dźgnij wykałaczką.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż do piekarnika na 25 min.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smacznego

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Mięso strusia - 159   kcal/100g

Podobne przepisy