Nototenia na parze w powolnej kuchence
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
oczyść rybę z łusek i wewnętrznej folii, odetnij płetwy. Na całej długości tuszy wykonujemy 4-5 małych nacięć. Sól, natrzyj przyprawami, posyp ziołami.
wlej wodę do miski multicookera, zagotuj w dowolnym trybie. Następnie nie układaj mocno notatki na ruszcie do gotowania na parze, ustaw ją na misce i wybierz tryb "parowy", ustawiając czas na 12 minut. To wystarczy, aby ryba średniej wielkości się ugotowała. Jeśli tusze są grubsze niż przeciętne, możesz dodać 1-2 minuty, ale nie więcej, w przeciwnym razie mięso straci swój smak i stanie się wodniste.
podawaj rybę na rozgrzanych talerzach, dekorując ziołami i plasterkiem cytryny.
Jedz i bądź zdrowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Nototenia Marble - 156 kcal/100g