Nototenia na parze w powolnej kuchence

idealne danie do zdrowego odżywiania i diety. Spróbuj! Ryby gotowane na parze urozmaicają dietę jak nic innego, a także są idealne dla osób przestrzegających zdrowej diety.
MaksiczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 59 % 13 g
tłuszcze 41 % 9 g
węglowodany 0 % 0 g
150 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

oczyść rybę z łusek i wewnętrznej folii, odetnij płetwy. Na całej długości tuszy wykonujemy 4-5 małych nacięć. Sól, natrzyj przyprawami, posyp ziołami.

wlej wodę do miski multicookera, zagotuj w dowolnym trybie. Następnie nie układaj mocno notatki na ruszcie do gotowania na parze, ustaw ją na misce i wybierz tryb "parowy", ustawiając czas na 12 minut. To wystarczy, aby ryba średniej wielkości się ugotowała. Jeśli tusze są grubsze niż przeciętne, możesz dodać 1-2 minuty, ale nie więcej, w przeciwnym razie mięso straci swój smak i stanie się wodniste.

podawaj rybę na rozgrzanych talerzach, dekorując ziołami i plasterkiem cytryny.

Jedz i bądź zdrowy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Nototenia Marble - 156   kcal/100g

Podobne przepisy