skład / składniki
metoda gotowania
kawałki fileta powinny być wystarczająco duże.
cebulę siekamy w półpierścienie. Smarujemy miskę multicookera olejem roślinnym, kładziemy trzecią część cebuli.
następnie połóż pół mintaja. Sól, posyp mieszanką papryki.
następnie ponownie połóż warstwę cebuli.
rozłóż drugą połowę ryby, sól, pieprz i przykryj pozostałą cebulą. Na wierzchu układamy kawałki masła, przyklejamy lavrushkę.
zamknij pokrywę i włącz tryb pieczenia przez trzydzieści minut.
po sygnale Przełącz Multicooker na tryb Multipowar, 100 stopni i gotuj przez kolejne 10 minut z otwartą pokrywką. Jest to konieczne, aby nadmiar płynu odparował, a sos zgęstniał.
po sygnale naczynie lekko schładzamy, podajemy i podajemy.
smacznego!
do przygotowania tego dania użyto multicookera Polaris 0517 AD o mocy 860 watów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej sojowy - 899 kcal/100g
- Filet z mintaja - 72 kcal/100g


