masa cytrynowa mrożona

tak zwarty kawałek cytryny doda smaku każdemu daniu! Mrożona cytryna to nie tylko smaczny i pikantny dodatek do dużej liczby potraw, ale także lek.Ten owoc nie jest gorszy od świeżego nie pod względem smaku, a nie właściwości leczniczych.Cytryna po zamrożeniu nie tylko zachowuje wszystkie zawarte witaminy i minerały są niezbędne dla organizmu do normalnego funkcjonowania,ale także je zwiększa.Cytryny służą do przyspieszenia procesu odchudzania, ustanawia procesy metaboliczne w organizmie.
SrebroAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 75 % 3 g
16 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 d
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zamrażanie cytryny w domu nie zajmie dużo czasu i nie będzie wymagało specjalnych umiejętności kulinarnych.Zamrozić umyte cytryny, a następnie zetrzeć na średniej tarce.Mrożone cytryny dobrze się ocierają.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Natychmiast układamy te wióry w foremkach pod lodem, jeśli nie są odpowiednie, a podłoża spod czekoladek, które są sprzedawane w pudełkach, kształt będzie jeszcze ładniejszy i ponownie wkładamy do zamrażarki.Robimy to wszystko szybko.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie te porcje, aby chronić przed sąsiadem z innymi produktami w zamrażarce, przenosimy do odpowiedniego pojemnika i przechowujemy w zamrażarce.Teraz zawsze masz pod ręką gotową kostkę tego cennego produktu,którą możesz natychmiast dodać do herbaty,sosu, ciasta lub dodać kwaśności i dodatkowych witamin do sałatki.

zamrażanie żywności stało się dziś bardzo popularne.Jeśli wcześniej przechowywaliśmy mięso i ryby w zamrażarce lodówki, teraz kupujemy osobną zamrażarkę z kilkoma takimi komorami, aby zamrozić warzywa i owoce na przyszłość.Zaleta mrożonek oczywiście nie wymagają specjalnej mądrości podczas gotowania, nie mają odpadów i są przechowywane przez długi czas.Praktycznie wystarczają od zbiorów do zbiorów.Utrata witamin podczas zamrażania jest mniejsza niż w przypadku konserwowania tych samych produktów.Uważam, że mrożona cytryna powinna mieć każda gospodyni to jej, jeśli chcesz, hack życia. Oczywiście zaglądanie do czyjejś lodówki nie jest przyzwoite,ale każda gospodyni może pochwalić się własnymi półfabrykatami-mrozami,a zestaw produktów może stworzyć jakiś gasronomiczny portret gospodyni, która dużo wie o przygotowywaniu potraw.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g

Podobne przepisy