szaszłyki mrożone

mrożony kebab można przechowywać przez długi czas bez utraty smaku. zdrowy przepis W letnim upale najprzyjemniej jest gotować w pobliżu grilla wieczorem. Ale co, jeśli rano jesteś w naturze, a marynowane mięso może się zepsuć? Istnieje opcja z lodówką samochodową, torbą termiczną lub konserwantami. Ale jest łatwiejszy i tańszy sposób. To jest mrożony Kebab.
EVGENIUSZAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 57 % 12 g
tłuszcze 33 % 7 g
węglowodany 10 % 2 g
120 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 15 min
przygotuj mięso do gotowania jak zwykle. Kroimy, solimy, pieprzymy, zwilżamy sokiem z cytryny (ocet winny, kefir lub śmietana), mieszamy z cebulą pokrojoną w krążki. Zawijamy w kilka warstw folii i zamrażamy w ciągu dnia. Na wypad zabieramy w plastikowych naczyniach. Mrożone mięso, podczas rozmrażania będzie marynowane, a wieczorem będziesz miał marynowane mięso, a jeśli dzień nie był bardzo gorący, będzie jeszcze chłodny. Dzięki tej metodzie nie powinieneś martwić się o bezpieczeństwo swoich produktów. Pojawia się pewna mobilność w odniesieniu do grilla. Mając przygotowany brykiet w zamrażarce, możesz w każdej chwili przejść do grilla. Jednorazowo zamrożonego kebaba nie należy ponownie zamrażać, w przeciwnym razie może stracić smak i nieco stracić wartość odżywczą

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy