szaszłyki mrożone
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
przygotuj mięso do gotowania jak zwykle. Kroimy, solimy, pieprzymy, zwilżamy sokiem z cytryny (ocet winny, kefir lub śmietana), mieszamy z cebulą pokrojoną w krążki. Zawijamy w kilka warstw folii i zamrażamy w ciągu dnia. Na wypad zabieramy w plastikowych naczyniach. Mrożone mięso, podczas rozmrażania będzie marynowane, a wieczorem będziesz miał marynowane mięso, a jeśli dzień nie był bardzo gorący, będzie jeszcze chłodny. Dzięki tej metodzie nie powinieneś martwić się o bezpieczeństwo swoich produktów. Pojawia się pewna mobilność w odniesieniu do grilla. Mając przygotowany brykiet w zamrażarce, możesz w każdej chwili przejść do grilla. Jednorazowo zamrożonego kebaba nie należy ponownie zamrażać, w przeciwnym razie może stracić smak i nieco stracić wartość odżywczą
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
