galaretka Malinowa

miłośnicy zdrowych jagód będą zachwyceni tą galaretką! Łatwość gotowania jest urzekająca. Galaretka malinowa okazuje się bardzo & quot; Wesoła & quot;, jasna, kolorowa i smaczna) za każdym razem możesz eksperymentować z różnymi jagodami lub owocami. Spróbuj!
TaciturnPersonAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 3 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 67 % 6 g
33 kcal
IG: 43 / 0 / 57

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przepis na galaretkę malinową jest dość prosty. Najpierw sortujemy i dokładnie myjemy maliny.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej cukier do wrzącej wody.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie wlej jagody.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotuj mieszaninę przez około 10-15 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie przefiltruj bulion malinowy przez sitko.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Żelatynę rozcieńczyć w ciepłej wodzie. Pozostaw na 40 minut, aby ostygł.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż żelatynę do wywaru cienkim strumieniem. W tym procesie nie należy zapominać o ciągłym mieszaniu mieszanki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wlej mieszaninę do małych porcji foremek i wstaw do lodówki na co najmniej 1-2 godziny do zestalenia.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie wyjmujemy kokilki z lodówki, wkładamy do ciepłej wody i ostrożnie wyjmujemy galaretkę, obracając ją na płaskim talerzu.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Podczas serwowania galaretki z malinami na stole można dodatkowo ozdobić śmietaną, kawałkami świeżych owoców, jagodami lub świeżymi liśćmi mięty. Okazuje się, że to takie piękno i smak!

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Smacznego!

pyszna, wykwintna i apetyczna galaretka z malinami może stać się ozdobą ciasta lub działać jako niezależny deser. Galaretkę można przygotować ze świeżych lub świeżo mrożonych jagód, soków, syropów lub dżemu. Możesz także wziąć świeże naturalne wino jako podstawę - włącz swoją wyobraźnię i działaj! Aby poprawić smak, do galaretki dodaje się różne likiery, a także skórkę z cytryny lub pomarańczy. Istnieje wiele opcji tego dania, najważniejsze jest, aby zrobić wszystko dobrze, aby dobrze zamarzło. Wcześniej też nie wiedziałem dokładnie, jak zrobić galaretkę malinową, ale gdy tylko spróbowałem, wszystko stało się dla mnie jasne. Mam nadzieję, że ty też odniesiesz sukces za pierwszym razem. Dzieci po prostu oblewają taki deser, który jednym ze swoich rodzajów podnosi na duchu i poprawia apetyt. Po obfitym obiedzie będzie w sam raz. Jemy łyżeczki do herbaty lub koktajli w małych porcjach - galaretka malinowa po prostu rozpływa się w ustach, pozostawiając przyjemny posmak. Zachwyć siebie i swoich bliskich tym niesamowitym i, co najważniejsze, naturalnym deserem!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Malina - 42   kcal/100g
  • Maliny świeżo mrożone słodkie - 50   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy