kozinaki w suszarce elektrycznej
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj daktyle, usuń z nich kość. Lepiej jest wziąć daktyle, aby były miękkie, ze słodkim miąższem.
2. Połącz czyste nasiona, migdały, rodzynki i cukier.
3. Obierz banany, rozbij je na duże kawałki i włóż do miski blendera.
4. Do bananów dodaj daktyle. Rozdrobnić.
5. Przykryj paletę suszarki elektrycznej arkuszem pergaminu. Połóż na nim powstałe puree bananowo-daktylowe.
6. Posyp cynamonem na wierzchu.
7. Rozłóż równomiernie mieszankę orzechów, nasion i rodzynek.
8. Umieść miskę ociekową w suszarce. Gotuj przez 24 godziny w najniższej temperaturze.
9. Pokrój gotowe kozinaki na porcje.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Daktyle - 290 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Suszone całe ziarna krokosza barwierskiego - 615 kcal/100g
- Nasiona słonecznika - 560 kcal/100g


