kozinaki w suszarce elektrycznej

Przygotuj niezwykłe kozinaki-pyszne, słodkie i bardzo zdrowe! Takie kozinaki są bardzo przydatne i pożywne, dobrze jest zabrać je ze sobą na przykład na wędrówki. Będą również świetną przekąską, zastępując kanapki. Jedzenie ich jest przydatne zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. A co najważniejsze-te kozinaki są pyszne.
ReinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 8 g
tłuszcze 30 % 17 g
węglowodany 56 % 32 g
302 kcal
IG: 13 / 53 / 34

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 D 20 min

1. Umyj daktyle, usuń z nich kość. Lepiej jest wziąć daktyle, aby były miękkie, ze słodkim miąższem.
2. Połącz czyste nasiona, migdały, rodzynki i cukier.
3. Obierz banany, rozbij je na duże kawałki i włóż do miski blendera.
4. Do bananów dodaj daktyle. Rozdrobnić.
5. Przykryj paletę suszarki elektrycznej arkuszem pergaminu. Połóż na nim powstałe puree bananowo-daktylowe.
6. Posyp cynamonem na wierzchu.
7. Rozłóż równomiernie mieszankę orzechów, nasion i rodzynek.
8. Umieść miskę ociekową w suszarce. Gotuj przez 24 godziny w najniższej temperaturze.
9. Pokrój gotowe kozinaki na porcje.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Daktyle - 290   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Suszone całe ziarna krokosza barwierskiego - 615   kcal/100g
  • Nasiona słonecznika - 560   kcal/100g

Podobne przepisy