ganache do przykrycia ciasta
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Czekoladę wkładamy do rondla, rozpuszczamy w łaźni wodnej (równie dobrze można ją stopić w kuchence mikrofalowej).
2. Włóż olej do miski, ubij mikserem, aż będzie puszysty.
3. Wlej skondensowane mleko do ubitego masła, ubij śmietanę.
4. Przesiej proszek kakaowy do skondensowanej masy śmietankowej, wymieszaj, ubij mikserem.
5. Do powstałego kremu Wprowadzamy rozpuszczoną czekoladę, wszystko dokładnie mieszamy(można ubić mikserem).
praca z takim kremem jest bardzo przyjemna!
pyszne ciasto dla Ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g