marmurowe jajka na Wielkanoc

marmurkowe jajka na Wielkanoc, pomalowane łuską cebuli i zielenią. Zielonka i cebula to niedrogie nieszkodliwe barwniki, dzięki którym można osiągnąć doskonały wynik.
GalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 2 g
tłuszcze 50 % 2 g
węglowodany 0 % 0 g
14 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Posiekaj przygotowane łuski

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj kawałki gazy tak, aby wystarczyło całkowicie owinąć jajko.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż trochę łuski na gazie

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zmocz jajka

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zanurz w misce z łuskami i całkowicie zwiń

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż na serwetce

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Skręć i zawiąż końce gazy, aby jajko nie rozwijało się podczas gotowania

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przygotowane jajka włożyć do rondla

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zalej wodą i dodaj sól, aby jajko nie rozprzestrzeniło się, jeśli skorupa pęknie

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj zieleń i podpal. Po ugotowaniu moczymy przez 10-15 minut i zanurzamy gotowe jajka w zimnej wodzie. Przecinamy gazę, obieramy jajka ze skórki cebuli i smarujemy serwetką z olejem roślinnym.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Tak niezwykłe i piękne można przygotować jajka na wakacje.

jajka są bardzo piękne. Zielonka i cebula to niedrogie nieszkodliwe barwniki, dzięki którym można osiągnąć doskonały wynik. Ale jest jedno zastrzeżenie:do tego procesu odpowiednie są stare naczynia ze stali nierdzewnej.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Skórka cebuli - 0   kcal/100g

Podobne przepisy