skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Posiekaj przygotowane łuski
Krok 2:
Przygotuj kawałki gazy tak, aby wystarczyło całkowicie owinąć jajko.
Krok 3:
Połóż trochę łuski na gazie
Krok 4:
Zmocz jajka
Krok 5:
Zanurz w misce z łuskami i całkowicie zwiń
Krok 6:
Połóż na serwetce
Krok 7:
Skręć i zawiąż końce gazy, aby jajko nie rozwijało się podczas gotowania
Krok 8:
Przygotowane jajka włożyć do rondla
Krok 9:
Zalej wodą i dodaj sól, aby jajko nie rozprzestrzeniło się, jeśli skorupa pęknie
Krok 10:
Dodaj zieleń i podpal. Po ugotowaniu moczymy przez 10-15 minut i zanurzamy gotowe jajka w zimnej wodzie. Przecinamy gazę, obieramy jajka ze skórki cebuli i smarujemy serwetką z olejem roślinnym.
Krok 11:
Tak niezwykłe i piękne można przygotować jajka na wakacje.
jajka są bardzo piękne. Zielonka i cebula to niedrogie nieszkodliwe barwniki, dzięki którym można osiągnąć doskonały wynik. Ale jest jedno zastrzeżenie:do tego procesu odpowiednie są stare naczynia ze stali nierdzewnej.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Skórka cebuli - 0 kcal/100g