ciasto biszkoptowe na bułkę

świetny przepis na przygotowanie ciasta na bajecznie smaczną bułkę! Zastanawiając się, co ugotować pyszny wieczór i jak zadowolić siebie i swoją rodzinę, przypomniałem sobie wspaniały przepis na zrobienie bułki z ciasta biszkoptowego. Po wypróbowaniu tego cudu na pewno nie pozostaniesz obojętny) moje były zachwycone:) dzielę się przepisem na ciasto,a każde nadzienie będzie działać!
VyuskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 9 g
tłuszcze 8 % 5 g
węglowodany 77 % 46 g
235 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 27 min

przede wszystkim bierzemy jajka i dzielimy białka z żółtkami. Żółtka wkładamy do odpowiedniego pojemnika, dodajemy cukier i ubijamy składniki.

w osobnej misce ubij białka i dodaj je do żółtek z cukrem. Na koniec dodaj mąkę. Następnie delikatnie zagniataj ciasto biszkoptowe łyżką.

ciasto jest gotowe!

pozostaje tylko położyć masę na wysmarowanym tłuszczem pergaminie i upiec biszkopt (dwadzieścia minut w temperaturze 180 stopni).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy