ciasto biszkoptowe na bułkę
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
przede wszystkim bierzemy jajka i dzielimy białka z żółtkami. Żółtka wkładamy do odpowiedniego pojemnika, dodajemy cukier i ubijamy składniki.
w osobnej misce ubij białka i dodaj je do żółtek z cukrem. Na koniec dodaj mąkę. Następnie delikatnie zagniataj ciasto biszkoptowe łyżką.
ciasto jest gotowe!
pozostaje tylko położyć masę na wysmarowanym tłuszczem pergaminie i upiec biszkopt (dwadzieścia minut w temperaturze 180 stopni).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g