orzechy laskowe w cukrze

Kiedy chcesz chrupać coś smacznego i słodkiego. Bardzo lubię jeść coś pysznego, więc często gotuję orzechy laskowe w cukrze. W rzeczywistości do przygotowania orzechów w cukrze można użyć nie tylko orzechów laskowych, ale także innych: migdałów, orzeszków ziemnych lub orzechów włoskich. Ale z jakiegoś powodu najsmaczniejsze są zawsze orzechy laskowe. ecept gotowania orzechów laskowych w cukrze powiem ci teraz.
sofijaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 6 g
tłuszcze 57 % 33 g
węglowodany 33 % 19 g
363 kcal
IG: 21 / 0 / 79

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw orzechy należy kalcynować w piekarniku

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W temperaturze około 180 stopni przez około trzy minuty.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Usuń skórę z gorących orzechów.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Bierzemy odpowiedni pojemnik, wlewamy tam cukier, napełniamy wodą i doprowadzamy do wrzenia.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Całkowity czas wrzenia wynosi 7 minut, po czym mieszaninę usuwa się z pieca i dodaje do niej orzechy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wymieszaj orzechy w mieszance cukru tak szybko i dokładnie, jak to możliwe. Ponownie podpalamy średniej wielkości pojemnik i mieszamy, aż cukier zamieni się w karmel.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posmaruj blachę do pieczenia masłem migdałowym, wlej orzechy na powierzchnię, oddziel każdy od siebie i pozostaw do ostygnięcia.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Orzechy laskowe w cukrze mogę jeść w dowolnych ilościach.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy laskowe - 670   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 570   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy