Krem Charlotte od Kariny

idealny krem do idealnego ciasta! . Ugotowałam go tylko 2 razy, ale za każdym razem okazało się niesamowite!!! Ugotuj go bardzo szybko. Krem nadaje się do kruchego ciasta.Krem okazuje się delikatny i smaczny.
KarinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 2 g
tłuszcze 54 % 36 g
węglowodany 43 % 29 g
462 kcal
IG: 7 / 3 / 90

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min
przygotowanie syropu mlecznego.
wlej mleko do rondla, dodaj 1 żółtko. Mieszać. Gdy tylko żółtko i mleko zaczną się gotować, dodaj cukier. Dodaj również cukier waniliowy. Zdejmij z ognia i ostudź.
syrop jest gotowy!

krem.
ubij biały olej, dodaj koniak. Dodaj syrop mleczny (wlej cienki strumień). Na koniec dodaj kakao i krem Charlotte jest gotowy!!!
Gotuj z przyjemnością!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239   kcal/100g
  • Koniak - 239   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy