krem Charlotte od Kariny
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
przygotowanie syropu mlecznego.
wlej mleko do rondla, dodaj 1 żółtko. Mieszać. Gdy tylko żółtko i mleko zaczną się gotować, dodaj cukier. Dodaj również cukier waniliowy. Zdejmij z ognia i ostudź.
syrop jest gotowy!
krem.
ubij biały olej, dodaj koniak. Dodaj syrop mleczny (wlej cienki strumień). Na koniec dodaj kakao i krem Charlotte jest gotowy!!!
Gotuj z przyjemnością!!!
wlej mleko do rondla, dodaj 1 żółtko. Mieszać. Gdy tylko żółtko i mleko zaczną się gotować, dodaj cukier. Dodaj również cukier waniliowy. Zdejmij z ognia i ostudź.
syrop jest gotowy!
krem.
ubij biały olej, dodaj koniak. Dodaj syrop mleczny (wlej cienki strumień). Na koniec dodaj kakao i krem Charlotte jest gotowy!!!
Gotuj z przyjemnością!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
