Sos Galandais

niesamowity smak tego sosu podbije Cię natychmiast i na zawsze. Sos ma bardzo ciekawy smak i pasuje do każdego dania. Ten sos był przekazywany z pokolenia na pokolenie w naszej rodzinie. Po raz pierwszy pojawił się w XIX wieku, ale za każdym razem przepis był mniej smaczny i zdrowy. Dodałem też trochę duszy i serca do sosu, mam nadzieję, że spodoba ci się tak samo jak ja.
nataszenkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 3 g
tłuszcze 66 % 23 g
węglowodany 26 % 9 g
246 kcal
IG: 67 / 0 / 33

metoda gotowania

Czas gotowania: 20 min
1.Smażyć grzyby po drobnym pokrojeniu.

2.Wypełnij grzyby po całkowitym ugotowaniu śmietaną.

3.Zetrzyj awokado na drobnej tarce.

4.Po uprzednim pokrojeniu wlewamy warzywa do sosu.

5.Ubij wszystko w blenderze, aż będzie gładkie.

6.Dodaj zagęszczacz lub mąkę do stanu półpłynnego.


kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Borowiki świeże - 34   kcal/100g
  • Białe smażone - 162   kcal/100g
  • Białe marynowane - 24   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy