SOS Galandais
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1.Smażyć grzyby po drobnym pokrojeniu.
2.Wypełnij grzyby po całkowitym ugotowaniu śmietaną.
3.Zetrzyj awokado na drobnej tarce.
4.Po uprzednim pokrojeniu wlewamy warzywa do sosu.
5.Ubij wszystko w blenderze, aż będzie gładkie.
6.Dodaj zagęszczacz lub mąkę do stanu półpłynnego.
2.Wypełnij grzyby po całkowitym ugotowaniu śmietaną.
3.Zetrzyj awokado na drobnej tarce.
4.Po uprzednim pokrojeniu wlewamy warzywa do sosu.
5.Ubij wszystko w blenderze, aż będzie gładkie.
6.Dodaj zagęszczacz lub mąkę do stanu półpłynnego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Awokado - 208 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g