Sernik dyniowy
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
owinąć umytą dynię folią i włożyć do piekarnika. Trzymaj, aż dynia będzie miękka.
obierz go ze skórki i ubij miąższ w blenderze. Włóż ser twarogowy, cukier w proszku i wymieszaj w mikserze (z małą prędkością).
posiekaj ciasteczka na okruchy, wlej roztopione masło, wymieszaj.
połóż dzieloną formę (weź średnicę 26 cm) na pergaminie.
zalej żelatynę mlekiem i pozostaw na pół godziny.
następnie podgrzej go, ale nie doprowadzaj do wrzenia. Schłodzić do pokoju.tempo.
ubij śmietanę.
dodaj żelatynę do mieszanki dyni, mieszając. Włóż śmietanę, ubij mikserem na niskich obrotach.
umieść nadzienie na podstawie ciastek, wypoziomuj powierzchnię i wstaw do lodówki na noc.
Udekoruj sernik dyniowy według własnego gustu.
obierz go ze skórki i ubij miąższ w blenderze. Włóż ser twarogowy, cukier w proszku i wymieszaj w mikserze (z małą prędkością).
posiekaj ciasteczka na okruchy, wlej roztopione masło, wymieszaj.
połóż dzieloną formę (weź średnicę 26 cm) na pergaminie.
zalej żelatynę mlekiem i pozostaw na pół godziny.
następnie podgrzej go, ale nie doprowadzaj do wrzenia. Schłodzić do pokoju.tempo.
ubij śmietanę.
dodaj żelatynę do mieszanki dyni, mieszając. Włóż śmietanę, ubij mikserem na niskich obrotach.
umieść nadzienie na podstawie ciastek, wypoziomuj powierzchnię i wstaw do lodówki na noc.
Udekoruj sernik dyniowy według własnego gustu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal / 100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal / 100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Ciasteczka kawowe - 589 kcal/100g
- Ciasteczka waflowe - 540 kcal/100g
- Ciasteczka Kurabye - 489 kcal/100g
- Kremowe ciasteczka - 510 kcal/100g
- Ciasteczka czekoladowe - 406 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
