Wino Sangria
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
obierz warzywa, usuń rdzenie z jabłek i pokrój w plasterki. W dużym rondlu połącz wino, brandy, sok i cukier i mieszaj, aż cukier się rozpuści. Włóż kawałki owoców i wstaw do lodówki na godzinę.
& nbsp;przed podaniem dodaj tonik. Klasyczna Sangria jest nalewana do szklanek z lodem i podawana na stole.
& nbsp;przed podaniem dodaj tonik. Klasyczna Sangria jest nalewana do szklanek z lodem i podawana na stole.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Brandy - 225 kcal/100g
- Tonik - 34 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g

