Wino Sangria

przepis na sangrię przyleciał prosto od winiarzy słonecznej Hiszpanii!
NashaDashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 8 g
76 kcal
IG: 88 / 0 / 13

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h
obierz warzywa, usuń rdzenie z jabłek i pokrój w plasterki. W dużym rondlu połącz wino, brandy, sok i cukier i mieszaj, aż cukier się rozpuści. Włóż kawałki owoców i wstaw do lodówki na godzinę.
& nbsp;przed podaniem dodaj tonik. Klasyczna Sangria jest nalewana do szklanek z lodem i podawana na stole. 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Limonka - 16   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wina alkoholowe - 212   kcal/100g
  • Wina półwytrawne - 78   kcal/100g
  • Wina wytrawne - 64   kcal/100g
  • Wino czerwone - 88   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Brandy - 225   kcal/100g
  • Tonik - 34   kcal/100g
  • Sok pomarańczowy - 36   kcal/100g

Podobne przepisy