skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Jak w dość prosty i szybki sposób przygotować koreańską sałatkę z ogórków z marchewką, którą wielu pokocha ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania pikantnego dania na zimę.
Krok 2:

Aby przygotować sałatkę, weź małą głęboką miskę i prasę do czosnku, a następnie przełóż jedną główkę czosnku przez prasę i włóż do miski.
Krok 3:

Wlej do miski z czosnkiem jedną łyżkę nie jodowanej grubo zmielonej soli do solenia, sto dwadzieścia pięć gramów cukru, wlej do niej sto dwadzieścia pięć mililitrów 9% octu stołowego i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 4:

Dodaj piętnaście gramów koreańskiej przyprawy marchewkowej do wspólnej miski i wymieszaj.
Krok 5:

Wlej sto dwadzieścia pięć mililitrów oleju roślinnego do wspólnej miski, a następnie dobrze wymieszaj wszystkie składniki, a sos czosnkowy jest gotowy.
Krok 6:

Weź grubą tarkę i przetrzyj dwa kilogramy ogórków słomkami, które następnie włóż do obszernej emaliowanej miski.
Krok 7:

Weź drobną tarkę i zetrzyj pół kilograma marchewki w paski, które następnie włóż do miski z startymi ogórkami.
Krok 8:

Wlej wcześniej ugotowany i lekko zaparzony sos do miski z warzywami.
Krok 9:

Dobrze wymieszaj wszystkie składniki rękami, a następnie pozostaw sałatkę na około trzydzieści do czterdziestu minut, aby ogórki uwolniły sok.
Krok 10:

Po upływie czasu weź trzy wysterylizowane litrowe słoiki i włóż do nich przygotowaną sałatkę, którą następnie zalej sokiem z wybranych warzyw.
Krok 11:

Weź głęboką miskę i włóż do niej pokrywki, które następnie zalej wrzącą wodą do sterylizacji.
Krok 12:

Weź dużą patelnię i wlej do niej wymaganą ilość wody, a następnie przykryj spód ściereczką kuchenną i umieść ją na kuchence, a następnie ułóż w niej słoiki z sałatką pokryte pokrywkami.
Krok 13:

Zagotuj wodę w rondlu, która powinna sięgać do wieszaków słoików i sterylizuj je w niskiej temperaturze pieca przez piętnaście minut, a następnie szczelnie zwiń lub zamknij słoiki pokrywkami i odwróć, sprawdzając szczelność, a następnie przykryj górę ciepłym kocem lub kocem, aż całkowicie ostygnie.
Krok 14:

Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na przepis na dość szybkie i proste przygotowanie i konserwację koreańskiej sałatki z ogórków i marchwi na zimę! Pamiętaj, aby przygotować niesamowicie pyszną, szybką i aromatyczną sałatkę z soczystych ogórków z marchewką na nadchodzącą zimę w stylu koreańskim, która zawsze zachwyci nie tylko ciebie, ale wszystkich bliskich na świątecznym stole! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g


