skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Pokrój ziemniaki w cienkie paski.
Krok 2:

Przenieś do durszlaka, spłucz zimną wodą i pozostaw do wyschnięcia.
Krok 3:

Drobno posiekaj mięso z kurczaka.
Krok 4:

Pokrój ogórki kiszone w paski
Krok 5:

I wymieszaj z kurczakiem.
Krok 6:

Cebulę pokroić w ćwiartki krążków i:
Krok 7:

•można go poparzyć wrzącą wodą, * można spłukać zimną wodą i wycisnąć, * możesz po prostu dodać go do sałatki.
Krok 8:

Zetrzyj jajka na grubej tarce.
Krok 9:

Przygotuj talerz, połóż na nim papierowe ręczniki na gotowe ziemniaki.
Krok 10:

Nadszedł czas, aby zająć się ziemniakami. Należy go smażyć w kilku krokach w małych partiach. Im węższe naczynia, tym mniej oleju ucieka. Ogrzewanie między maksymalnym a średnim. Przybliżony czas smażenia wynosi 5 minut.
Krok 11:

Kiedy ziemniaki stały się złote, możesz położyć je na ręczniku papierowym i trochę posolić.
Krok 12:

Słomki ziemniaczane należy podzielić na 2 części.
Krok 13:

Dodaj jedną do sałatki i wymieszaj, drugą zachowaj do dekoracji.
Krok 14:

Połóż sałatkę na talerzu i uformuj Gniazdo.
Krok 15:

Na wierzchu koperek,
Krok 16:

A na nim jaja przepiórcze.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal / 100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g


