Sałatka z głuszca z ogórkami kiszonymi

Gniazdo głuszca-uniwersalny przepis na każdy stół. Prawie każdy lubi frytki, nie tylko dzieci, ale także smażone słomki ziemniaczane, to coś fantastycznego. W tym przepisie są cztery podstawowe składniki, które razem nadają sałatce niesamowity smak.
11topcomAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 9 g
tłuszcze 38 % 9 g
węglowodany 25 % 6 g
130 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój ziemniaki w cienkie paski.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przenieś do durszlaka, spłucz zimną wodą i pozostaw do wyschnięcia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drobno posiekaj mięso z kurczaka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój ogórki kiszone w paski

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    I wymieszaj z kurczakiem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Cebulę pokroić w ćwiartki krążków i:

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    •można go poparzyć wrzącą wodą, * można spłukać zimną wodą i wycisnąć, * możesz po prostu dodać go do sałatki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zetrzyj jajka na grubej tarce.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przygotuj talerz, połóż na nim papierowe ręczniki na gotowe ziemniaki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Nadszedł czas, aby zająć się ziemniakami. Należy go smażyć w kilku krokach w małych partiach. Im węższe naczynia, tym mniej oleju ucieka. Ogrzewanie między maksymalnym a średnim. Przybliżony czas smażenia wynosi 5 minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Kiedy ziemniaki stały się złote, możesz położyć je na ręczniku papierowym i trochę posolić.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Słomki ziemniaczane należy podzielić na 2 części.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dodaj jedną do sałatki i wymieszaj, drugą zachowaj do dekoracji.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Połóż sałatkę na talerzu i uformuj Gniazdo.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Na wierzchu koperek,

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    A na nim jaja przepiórcze.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal / 100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko przepiórcze - 168   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy