skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Jak zrobić koktajl jabłkowo-bananowy? Przygotuj jedzenie. Jako płynny składnik możesz wziąć dowolne produkty mleczne-mleko, kefir, jogurt naturalny, mleko roślinne itp. Lepiej używaj płatków błyskawicznych, lepiej zmiękną. Możesz wziąć dowolne owoce i jagody według własnego gustu.
Krok 2:

Pamiętaj, aby umyć banany, osuszyć, obrać i pokroić w plasterki. Wybierz w pełni dojrzałe owoce do smoothie, to banan nadaje napojowi jedwabistość i słodycz.
Krok 3:

Umyj Jabłko, osusz i pokrój na ćwiartki. Usuń rdzeń z nasionami, odetnij skórę. Pokrój miąższ na małe kawałki.
Krok 4:

Kiwi umyć, osuszyć i pokroić na pół. Łyżką wyjmij miąższ i pokrój go na kawałki.
Krok 5:

Szpinak dobrze spłucz pod bieżącą wodą i osusz ręcznikami papierowymi. Usuń zbyt twarde łodygi.
Krok 6:

Wlej mleko (lub inny napój do smaku) do miski blendera i wlej płatki owsiane. Na jedną porcję weź szklankę mleka i 2 łyżki płatków. Pozostaw je na 5 minut, aby płatki lekko Puchły i zmiękły.
Krok 7:

Włóż pokrojonego banana i jabłko do miski z mlekiem. Ubij produkty blenderem, aż będą gładkie.
Krok 8:

W przypadku koktajlu malinowego wlej również szklankę mleka, włóż płatki, jabłko, banana i dodaj maliny. Mam mrożoną jagodę, ale możesz wziąć świeżą. Ubij smoothie w podobny sposób, aż będzie gładkie.
Krok 9:

Na zielony koktajl wlej mleko, dodaj płatki, włóż Banana, jabłko, kiwi i szpinak. Ubij smoothie w ten sam sposób.
Krok 10:

Smoothie podawaj natychmiast po ugotowaniu — będzie miało maksymalną ilość witamin. Możesz dodać do niego miód do smaku. Smacznego!
możesz dodać do napoju dowolne owoce i jagody, zmieniając je i mieszając według własnych upodobań.
ważne! Aby Dania owsiane były zawsze smaczne, a także Przeczytaj wszystkie sekrety wyboru i przygotowania w artykule o płatkach owsianych i Herkulesie .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g




