skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ta przekąska jest przygotowywana w bardzo prosty sposób z kuchenką mikrofalową. Rozbieramy kapustę na kwiatostany, wkładamy do pojemnika z pokrywką.
Krok 2:
Do marynaty wymieszaj sól, miód, ocet, zioła, posiekany czosnek i przyprawy (sucha bazylia, sucha pietruszka, szczypta oregano) z wodą.
Krok 3:
Mieszaj, aż sól się rozpuści.
Krok 4:
Napełnij kapustę zimną marynatą, aby była lekko pokryta, przykryj pokrywką. Włożyłam jeszcze kilka gałązek kopru.
Krok 5:
Włóż do kuchenki mikrofalowej o mocy 700 W na cztery minuty.
Krok 6:
Następnie delikatnie wymieszaj i ustaw na kolejne trzy minuty przy tej samej mocy. Następnie lekko wstrząśnij, aby marynata równomiernie się rozprowadziła i pozostaw kapustę w kuchence mikrofalowej (wyłączonej), aż całkowicie ostygnie. Następnie możesz włożyć do lodówki lub od razu spróbować!
Krok 7:
To wszystko! Kapusta jest gotowa! Bardzo wygodnie jest zrobić rano-wieczorem będziesz miał wspaniałą przekąskę. Kapusta jest chrupiąca, ostra, słodko-kwaśna. Jeśli umieścisz ostrą paprykę w ciemnoczerwonym kolorze, kapusta nabierze różowawego odcienia.
Krok 8:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
