skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotuj składniki na ciasto na pierogi. Mąka ryżowa oczywiście nie jest tak posłuszna w pracy jak mąka pszenna, trochę trudniej jest zagnieść ciasto na pierogi. Dlatego jeśli nie ma ograniczenia glutenu, należy go wymieszać z pszenicą, a ciasto przygotować w zwykły sposób na pierogi. Przy użyciu tylko mąki ryżowej proces gotowania jest inny. I nie wszyscy lubią takie ciasto. Jak to zrobić-wybór należy do ciebie.
Krok 2:

Przesiej mąkę i wymieszaj.
Krok 3:

Dodaj sól i jajko. Mieszać.
Krok 4:

Następnie wlej wodę. Na koniec dodaj olej roślinny. Zagnieść ciasto. Będziesz musiał dokładnie zagnieść ciasto, aby stało się elastyczne i gładkie. Ciasto z mąki ryżowej wydaje się mniej strome niż ciasto z mąki pszennej.
Krok 5:

Ciasto zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na godzinę. Osiągnie pożądaną konsystencję. Cząsteczki mąki ryżowej wchłoną całą wilgoć, a ciasto stanie się gęstsze i bardziej strome.
Krok 6:

Ciasto z mąki ryżowej jest gotowe. Możesz przejść do gotowania i gotowania pierogów. Pierogi z takiego ciasta są smaczniejsze, ciasto jest bardzo cienkie i nie pęka podczas gotowania. Aby nie przyklejał się do rąk podczas toczenia, ręce należy zanurzyć w mące ryżowej. Takie ciasto nadaje się nie tylko do pierogów mięsnych, ale także z każdym innym nadzieniem. Smacznego!
*
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mąka ryżowa - 356 kcal/100g

