skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotujemy wszystkie niezbędne składniki do przygotowania tego delikatnego i pysznego kremu. Banany należy przyjmować Dojrzałe, bez śladów uszkodzeń i zgnilizny. Jest to bardzo ważne, ponieważ nasz krem nie jest poddawany obróbce cieplnej i będzie przechowywany przez pewien czas w lodówce. Śmietana powinna być bardzo gęsta i wysokiej jakości. W przeciwnym razie po prostu się nie wspina, a wszystkie twoje wysiłki pójdą na marne.
Krok 2:

Włóż śmietanę do miski i przesiej cukier puder przez drobne sito. Pomoże to pozbyć się gruzu, jeśli taki był i rozbić grudki, jeśli powstały w wyniku przechowywania. Wymieszaj śmietanę z proszkiem i odstaw na 10 minut, po uprzednim włożeniu do lodówki.
Krok 3:

Ubij śmietanę mikserem, najpierw na wolnym biegu, a następnie z maksymalną prędkością, aż będzie gęsta, Puszysta masa. Jest gotowy, gdy po podniesieniu dobrze trzyma się korony miksera, a ślad na powierzchni pozostaje w nieskazitelnej formie. Jeśli nadal nie udało Ci się go odpowiednio ubić, Dodaj do niego mieszaninę zwaną zagęszczaczem śmietany.
Krok 4:

Banany umyć w gorącej wodzie, osuszyć i obrać. Należy to zrobić, aby brud i zarazki nie dostały się do naszego kremu i nie spowodowały zatrucia ani innych nieprzyjemnych objawów. Pokrój je na kawałki i przebij blenderem, aż będą gładkie. Jeśli boisz się, że puree ciemnieje, dodaj trochę bitej śmietany. Kwas, który się w nim znajduje, zapobiegnie ciemnieniu.
Krok 5:

Połącz śmietanę z puree bananowym i ponownie ubij, aż będzie gładka, przewiewna. Stanie się trochę cieńszy, ale nadal będzie dobrze zachowywał swój kształt.
Krok 6:

Po ugotowaniu możesz natychmiast posmarować ciasta. Krem jest bardzo delikatny, z aromatem i orzeźwiającą nutą Banana. Doskonale nakłada się i utrzymuje zarówno na powierzchni ciasta, jak i na bokach. Można na nią nakładać orzechy, okruchy, czekoladę lub inny zimny krem. I możesz po prostu zjeść jako deser. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g




