skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania wspaniałego ciasta drożdżowego na ciasta.
Krok 2:

Wlej dwieście pięćdziesiąt mililitrów ciepłej przegotowanej wody do miarki, a następnie wlej do niej pięćdziesiąt gramów cukru i dodaj dwadzieścia pięć gramów świeżych prasowanych drożdży.
Krok 3:

Włóż dwie łyżki mąki do kubka.
Krok 4:

Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w kubku i odstaw na piętnaście do dwudziestu minut, aby aktywować drożdże.
Krok 5:

Rozbij jedno jajko kurze do obszernej miski.
Krok 6:

Wlej jedną łyżeczkę soli do miski.
Krok 7:

Wlej pięćdziesiąt mililitrów oleju roślinnego do miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 8:

Po piętnastu minutach wlej dobrze wyrośnięte ciasto do miski.
Krok 9:

Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.
Krok 10:

Przesiać do miski z płynną podstawą częściami pięćset gramów mąki.
Krok 11:

Dodaj pięć gramów proszku do pieczenia do wspólnej miski.
Krok 12:

Wymieszaj wszystkie składniki w misce i zagniataj ciasto.
Krok 13:

Rozłóż ciasto na stole posypanym odrobiną mąki.
Krok 14:

Dobrze zagniataj ciasto przez dziesięć minut.
Krok 15:

Włóż ciasto do miski,a następnie posmaruj je niewielką ilością oleju roślinnego i przykryj plastikową torbą na wierzchu.
Krok 16:

Po godzinie dobrze rozłożone ciasto układamy na stole i ugniatamy w formie kiełbasy.
Krok 17:

Ciasto dzielimy na kilka kawałków o tej samej wielkości, z których następnie wykonujemy ciasta, po czym na każde ciasto rozprowadzamy wymaganą ilość przygotowanego nadzienia według własnego uznania i smaku.
Krok 18:

Dobrze przylegamy do krawędzi ciast z nadzieniem.
Krok 19:

Formujemy placki o pożądanym rozmiarze i układamy na blasze wyłożonej pergaminem.
Krok 20:

Do smaku z pragnieniem możesz upiec placki w piekarniku.
Krok 21:

W razie potrzeby i smaku można smażyć placki na złoty kolor na patelni rozgrzanej olejem roślinnym.
Krok 22:

Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Udanego pieczenia i smacznego!
cóż, bardzo prosty przepis! Gwarantuję, że ciasto na tych ciastach zawsze okaże się jak puch! Proponuję zrobić proste ciasto drożdżowe jak puch na wodzie na puszyste ciasta pieczone w domowym piekarniku i pokazać swój najlepszy przepis bez dodawania mleka. Takie lekkie ciasto drożdżowe na ciasta powietrzne w standardowym piekarniku odbywa się na zwykłej wodzie i nie wymaga niepotrzebnych kosztów. Obiecuję, że Twoje ciasta będą niesamowicie smaczne i praktycznie nieważkie! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal / 100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Świeże drożdże - 109 kcal/100g


