owsianka z makaronem
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej mleko do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj.
2. Wlej cukier i szczyptę soli do wrzącego mleka, rozłóż makaron.
3. Gotuj, aż makaron będzie gotowy, około 10 minut, wszystko zależy od jego odmiany.
4. Wlej gorącą owsiankę na porcje i podawaj.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g