owsianka z makaronem

świetne danie śniadaniowe dla dzieci i dorosłych! Owsianka z makaronem będzie służyć jako wspaniałe śniadanie, szybko i łatwo je przygotować. Niewątpliwie lepiej jest wziąć domowe mleko do gotowania, ale z braku i sklep jest całkiem odpowiedni. Wermiszel będzie pasował do szybkiego gotowania, rano jest dokładnie to, czego potrzebujesz! W razie potrzeby danie można doprawić kawałkiem masła.
NusjaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 4 g
tłuszcze 12 % 3 g
węglowodany 73 % 19 g
127 kcal
IG: 74 / 0 / 26

metoda gotowania

Czas gotowania: 20 min

1. Wlej mleko do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj.

2. Wlej cukier i szczyptę soli do wrzącego mleka, rozłóż makaron.

3. Gotuj, aż makaron będzie gotowy, około 10 minut, wszystko zależy od jego odmiany.

4. Wlej gorącą owsiankę na porcje i podawaj.

jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wermiszel - 371   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy