czarna herbata z jagodami goji

urozmaicaj swoją herbatę, rozjaśnij smak herbaty! Czarna herbata z jagodami goji jest nie tylko bogatsza w smak, ale także znacznie zdrowsza. Gotowane na parze jagody można jeść, zawierają naturalne kwasy organiczne i karoten, które mają bardzo korzystny wpływ na organizm.
Mashenka♀Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 6 g
34 kcal
IG: 71 / 0 / 29

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj.

2. Wlej czarną herbatę i jagody goji do filiżanki, zalej wrzącą wodą.

3. Dodaj kawałek cytryny, przykryj pokrywką, pozwól zaparzyć herbatę, a następnie w razie potrzeby przefiltruj przez sito.

4. Dodaj trochę miodu do gotowego napoju, wymieszaj, aż całkowicie się rozpuści i podawaj.

smacznej herbaty i dobrego zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Czarna herbata - 0   kcal/100g
  • Jagody goji - 309   kcal/100g

Podobne przepisy