Likier mleczno-kawowy
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
wlej wodę do rondla i umieść na kuchence. Gdy woda się nagrzeje, Dodaj do niej mleko skondensowane. Rozpuść kawę w niewielkiej ilości gorącej wody i wyślij do mieszanki mlecznej, dodaj wanilinę. Doprowadzić wszystko razem do wrzenia i gotować przez 2 minuty. Schłodzić do ciepłego stanu i wlać wódkę. Wlej alkohol z garnka do butelki i wstaw do lodówki na 12 godzin. Likier mleczno-kawowy jest gotowy! Miłej zabawy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Kawa rozpuszczalna - 94 kcal/100g