Sałatka z mięsem z kryla i ryżem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Gotuj ryż do miękkości w osolonej wodzie. Następnie wrzuć ryż na sito i ostudź. Spuść wodę z kryla, zetrzyj mięso widelcem.
Krok 3:
Umyj Jabłko, obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 4:
Ogórek umyć, osuszyć i pokroić w kostkę.
Krok 5:
Jajka na twardo. Następnie spuść wodę, ostudź jajka i obierz. Pokroić w drobną kostkę. Włóż mięso kryla, ryż, jajka, ogórek i jabłko do salaterki.
Krok 6:
Sól, pieprz, dopraw sałatkę majonezem.
Krok 7:
Wymieszaj wszystko.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mięso z kryla - 97 kcal/100g