skład / składniki
metoda gotowania
1. Moja wieprzowina pod bieżącą wodą. Umieść na patelni.
2. Podroby wołowe: flaki, płuca i serce oczyszczone z żył i filmów. Następnie umyj składniki pod bieżącą wodą.
3. Przygotowane podroby wysyłamy na patelnię z wieprzowiną.
4. Napełnij składniki wodą, dodaj sól, liść laurowy i ziele angielskie.
5. Wysyłamy patelnię do ognia. Gdy woda się zagotuje, zmniejsz ogień. Gotuj przez godzinę. Podczas gotowania nie zapomnij usunąć piany.
6. Następnie wyciągamy wieprzowinę i podroby z bulionu. Ostudzić trochę, a następnie pokroić w małe kostki.
7. Obierz cebulę z łuski, pokrój w drobną kostkę. Smażyć cebulę na oleju roślinnym do miękkości.
8. Następnie rozprowadzamy posiekane podroby i wieprzowinę do cebuli, wlewamy trochę bulionu (wystarczy 50 mililitrów).
9. Dusić przez 5-6 minut. Konieczne jest zagotowanie całego płynu.
10. Doprawiamy suchymi przyprawami. Tutaj do wyboru. Alternatywnie dobrze nadaje się utskho-suneli, sucha kolendra, Kondari.
11. Drobno posiekaj ostrą paprykę. Jeśli chcesz uzyskać ostrzejsze danie, nasion nie można usunąć. W przeciwnym razie usuń nasiona.
12. Smakujemy, jeśli to konieczne-sól. Dusić jeszcze kilka minut, w tym celu dodać jeszcze kilka łyżek bulionu.
13. Obierz czosnek, zetrzyj lub przepuść przez prasę. Zdejmij patelnię z ognia. Doprawiamy danie czosnkiem. Posyp posiekanymi ziołami. Kolendra lub pietruszka są w porządku.
podczas serwowania udekoruj naczynie ziarnami granatu. Pełnią nie tylko rolę dekoracyjną, ale także nadają lekką nutę smakową.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Granat - 52 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Serce baranie - 82 kcal/100g
- Serce wołowe - 96 kcal/100g
- Płuca - 92 kcal/100g
- Płuco wieprzowe - 85 kcal/100g
- Płuco wołowe - 92 kcal/100g
- Płuco cielęce - 90 kcal/100g
- Flaki - 97 kcal/100g

