Kuczmachi z podrobów wołowych i wieprzowiny

obfite gruzińskie danie! Proste, a jednocześnie oryginalne. Kuczmachi z podrobów wołowych i wieprzowiny można podawać zarówno na lunch, jak i na kolację. Ilość składników jest wskazana dla dużej firmy, więc możesz bezpiecznie gotować dla gości-wystarczy wszystkim! Składniki są najpierw gotowane, a następnie duszone na patelni. Możesz eksperymentować z przyprawami. Udekoruj danie proponuje się ziarnami granatu. Jest piękny i pyszny. Jako warzywa możesz użyć świeżej kolendry, pietruszki lub kopru. Przepis wykorzystuje kolendrę.
LondonAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 58 % 14 g
tłuszcze 38 % 9 g
węglowodany 4 % 1 g
142 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

1. Moja wieprzowina pod bieżącą wodą. Umieść na patelni.

2. Podroby wołowe: flaki, płuca i serce oczyszczone z żył i filmów. Następnie umyj składniki pod bieżącą wodą.

3. Przygotowane podroby wysyłamy na patelnię z wieprzowiną.

4. Napełnij składniki wodą, dodaj sól, liść laurowy i ziele angielskie.

5. Wysyłamy patelnię do ognia. Gdy woda się zagotuje, zmniejsz ogień. Gotuj przez godzinę. Podczas gotowania nie zapomnij usunąć piany.

6. Następnie wyciągamy wieprzowinę i podroby z bulionu. Ostudzić trochę, a następnie pokroić w małe kostki.

7. Obierz cebulę z łuski, pokrój w drobną kostkę. Smażyć cebulę na oleju roślinnym do miękkości.

8. Następnie rozprowadzamy posiekane podroby i wieprzowinę do cebuli, wlewamy trochę bulionu (wystarczy 50 mililitrów).

9. Dusić przez 5-6 minut. Konieczne jest zagotowanie całego płynu.

10. Doprawiamy suchymi przyprawami. Tutaj do wyboru. Alternatywnie dobrze nadaje się utskho-suneli, sucha kolendra, Kondari.

11. Drobno posiekaj ostrą paprykę. Jeśli chcesz uzyskać ostrzejsze danie, nasion nie można usunąć. W przeciwnym razie usuń nasiona.

12. Smakujemy, jeśli to konieczne-sól. Dusić jeszcze kilka minut, w tym celu dodać jeszcze kilka łyżek bulionu.

13. Obierz czosnek, zetrzyj lub przepuść przez prasę. Zdejmij patelnię z ognia. Doprawiamy danie czosnkiem. Posyp posiekanymi ziołami. Kolendra lub pietruszka są w porządku.

podczas serwowania udekoruj naczynie ziarnami granatu. Pełnią nie tylko rolę dekoracyjną, ale także nadają lekką nutę smakową.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Granat - 52   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Serce baranie - 82   kcal/100g
  • Serce wołowe - 96   kcal/100g
  • Płuca - 92   kcal/100g
  • Płuco wieprzowe - 85   kcal/100g
  • Płuco wołowe - 92   kcal/100g
  • Płuco cielęce - 90   kcal/100g
  • Flaki - 97   kcal/100g

Podobne przepisy