Grzyby drzewne marynowane
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Grzyby układamy w misce, napełniamy zimną wodą (1L), pozostawiamy do spęcznienia na 3 godziny, po czym wrzucamy do durszlaka i myjemy pod bieżącą wodą.
2. Ugotowane grzyby drzewne gotujemy we wrzącej wodzie przez 15 minut. 
3. Aby przygotować marynatę, wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia, zagotuj, dodaj ziarna pieprzu, goździki, ocet i sól, wymieszaj.
4. Włóż grzyby do wrzącej marynaty, gotuj przez 15 minut, a następnie usuń je łyżką cedzakową.
gotowe marynowane grzyby można zjeść od razu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Goździk - 323 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Grzyby drzewne - 91 kcal/100g