przed gotowaniem grzybów drzewnych w domu lepiej zapoznać się z ich szczegółowym opisem. I najlepiej taki, w którym zostanie napisany o wszystkich przeciwwskazaniach medycznych. Ponieważ produkt nie ma tak szerokiego zastosowania jak inne grzyby. I lepiej się zabezpieczyć.
w Chinach ten grzyb nazywa się muer, ucho drzewne, ucho judino. A jego kolor jest czarny. Rośnie na korze drzew, skąd bierze swoją nazwę. Jest sprzedawany w postaci suszonej, w małych torebkach. Przed użyciem należy namoczyć w wodzie.
najczęściej grzyby drzewne znajdują się w przepisach z tymi pięcioma potrawami:
Produkt | liczba przepisów z kombinacją | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|---|
sos sojowy | 9 | 51 | 6 | 0 | 66.6 |
olej sezamowy | 6 | 899 | 0 | 99.9 | 0 |
marchew | 5 | 33 | 1.3 | 0.1 | 6.9 |
cukier | 5 | 398 | 0 | 0 | 99.7 |
Funchoza | 3 | 351 | 0.2 | 0.1 | 86 |
w smaku muer niewiele przypomina WŁAŚCIWEGO grzyba. Dokładniej, wcale nie przypomina. Pachnie trochę błotem (lub wydaje się, że pachnie) i jest podobny do czegoś morskiego, podwodnego. A kiedy go trzymasz, czujesz coś galaretowatego, zimnego, jak meduza.
jeśli robisz to po raz pierwszy, skorzystaj z tych wskazówek.
- Nie moczyć całego opakowania na raz - jest przeznaczony do wielu zastosowań.
- napełnij duży garnek wodą, aby uniknąć ciągłego uzupełniania go. Licz na to ,że jedno & bdquo;ucho & rdquo; puchnie i staje się więcej raz na osiem.
- minimalny czas na tę procedurę to dwie godziny. Ale lepiej powierzyć wszystkie noce do rana.
- gdy grzyby dorosną, wyjmij je z wody i przechowuj w lodówce.
- przed gotowaniem dobrze spłucz, a miejsce, w którym przylgnął do kory, odetnij i wyrzuć.
- pokrój grzyby zgodnie z przepisem. I ogólnie gotuj ściśle zgodnie z instrukcjami.