marynowane masło w słoikach
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Myjemy, myjemy i gotujemy grzyby,( około 30 minut), zbieramy pianę. Ponownie dobrze spłukujemy durszlak.
Krok 2:
Włóż marynatę. Dodaj wszystkie przyprawy oprócz octu. Gdy marynata się zagotuje, dodaj grzyby.
Krok 3:
Po ugotowaniu gotuj przez 30 minut, dodaj ocet i gotuj przez kolejne 5 minut.
Krok 4:
Włóż do wysterylizowanego słoika, zamknij, zawiń.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 23 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g