kompot z wiśni z pestkami na zimę
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
najpierw musisz posortować jagody, usunąć łodygi i umyć czereśnie. Po umieszczeniu go w czystym pojemniku i napełnieniu wodą, przykryj pokrywką i podgrzewaj przez pięć do dziesięciu minut.
następnie wlej wodę do rondla, dodaj cukier i podpal.
gdy powstały syrop się zagotuje, należy ponownie wlać płyn do słoika i zwinąć. Pamiętaj, aby sprawdzić pojemnik pod kątem szczelności.
puszki muszą być owinięte w coś ciepłego. Koc jest idealny. Po ostygnięciu słoików kompot jest gotowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Czereśnia - 50 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g

