kompot z wiśni z pestkami na zimę

aby wystarczyło na zimę, musisz zebrać więcej. Bardzo smaczne! Czereśnie świetnie nadają się do kompotów. Jedną z pozytywnych rzeczy podczas przygotowywania kompotu wiśniowego jest to, że zawarte w nim jagody pozostają jędrne i niesamowicie smaczne. Po przygotowaniu kilku słoików, nawet na zimno, możesz przynajmniej na chwilę wrócić do lata.
AliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 82 % 9 g
39 kcal
IG: 20 / 0 / 80

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

najpierw musisz posortować jagody, usunąć łodygi i umyć czereśnie. Po umieszczeniu go w czystym pojemniku i napełnieniu wodą, przykryj pokrywką i podgrzewaj przez pięć do dziesięciu minut.
następnie wlej wodę do rondla, dodaj cukier i podpal.
gdy powstały syrop się zagotuje, należy ponownie wlać płyn do słoika i zwinąć. Pamiętaj, aby sprawdzić pojemnik pod kątem szczelności.
puszki muszą być owinięte w coś ciepłego. Koc jest idealny. Po ostygnięciu słoików kompot jest gotowy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Czereśnia - 50   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy