skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Potrzebne składniki
Krok 2:

Pierwszą rzeczą jest umieszczenie garnka z wodą na kuchence
Krok 3:

Zmiażdż czosnek płaską stroną noża i posiekaj
Krok 4:

Rozłóż na patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek
Krok 5:

Drobno posiekaj cebulę
Krok 6:

Czosnek w tym czasie już dał swój aromat - rozłóż cebulę. Smażyć na złoty kolor
Krok 7:

Dodaj grzyby i smaż przez kolejne 7-10 minut
Krok 8:

W międzyczasie woda w garnku się zagotowała-sól, dodaj kroplę oliwy z oliwek i dodaj makaron, gotuj do Al Dente
Krok 9:

Następnym krokiem jest dodanie białego wytrawnego wina do grzybów. Możesz oczywiście bez niego - ale to właśnie za pomocą magii zmieni nasze proste danie w coś wyrafinowanego. Ogrzewamy przez 2-3 minuty
Krok 10:

Następnie dodaj śmietanę, najlepiej mascarpone. Rozgrzewamy jeszcze kilka minut
Krok 11:

Podczas smażenia grzybów makaron jest już ugotowany - odsącz go w durszlaku
Krok 12:

Dodaj makaron do naszych grzybów
Krok 13:

Wymieszaj i pozostaw pod przykryciem na 1 minutę
Krok 14:

W międzyczasie zetrzyj parmezan na drobnej tarce (możesz użyć dowolnego innego twardego sera)
Krok 15:

Posyp makaron startym parmezanem i wyłącz ogień
Krok 16:

Teraz przykryj pokrywką i pozostaw na 2-3 minuty
Krok 17:

W międzyczasie drobno posiekaj warzywa
Krok 18:

Nasz szybki, pyszny i obfity obiad jest gotowy! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g


