kompot z hibiskusa i rabarbaru

bardzo smaczny i zdrowy letni kompot z nieznanej kuchni ziołowej! Spróbuj zrobić zdrowy kompot rabarbarowy. Latem powiedz mi dziękuję za przepis! ;)
EllishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 3 g
15 kcal
IG: 33 / 0 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Oto wszystko, czego potrzeba.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Woda i cukier-do ognia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rabarbar-pokrój i obierz.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlać do wrzącej wody.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj łyżeczkę herbaty.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gotuj trochę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

napełnij garnek wodą. Pięć łyżek cukru jest tym, czego teraz potrzebujemy. Kładziemy, podpalamy. Czekamy, aż woda się zagotuje. Jak tylko się zagotuje, zanurzamy tam rabarbar i wlewamy herbatę z hibiskusa, która posłuży nam jako przyprawa, nadając potrawie przyjemny kolor i zapach.

następnie gotuj przez kolejne pięć minut, po czym wyłącz piec. Kompot pozostaje do ostygnięcia, zanim będziesz mógł cieszyć się jego niezwykłym smakiem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Rabarbar - 13   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Karkade - 11   kcal/100g

Podobne przepisy