kompot z hibiskusa i rabarbaru
skład / składniki
20
porcje:
gotowanie krok po kroku
napełnij garnek wodą. Pięć łyżek cukru jest tym, czego teraz potrzebujemy. Kładziemy, podpalamy. Czekamy, aż woda się zagotuje. Jak tylko się zagotuje, zanurzamy tam rabarbar i wlewamy herbatę z hibiskusa, która posłuży nam jako przyprawa, nadając potrawie przyjemny kolor i zapach.
następnie gotuj przez kolejne pięć minut, po czym wyłącz piec. Kompot pozostaje do ostygnięcia, zanim będziesz mógł cieszyć się jego niezwykłym smakiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Rabarbar - 13 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Karkade - 11 kcal/100g