czosnek marynowany w occie

wspaniała przekąska do mięsa i smalcu pochodząca z Ukrainy! Nauczę cię gotować marynowany czosnek. Świetnie nadaje się do mięsa, smalcu i gorylki. Czysto Ukraińska przekąska! Przepis kulinarny opowiedział mi szef kuchni jednej restauracji. Ja z kolei podzielę się nim teraz z wami. Przystąpić.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 4 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 86 % 25 g
119 kcal
IG: 84 / 0 / 16

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

podgrzej marynatę do wrzenia i pozostaw do ostygnięcia. Gdy marynata ostygnie, przygotuj czosnek. Pół kilograma wcześniej obranych ząbków czosnku włożyć do osolonej wrzącej wody na trzy minuty, a następnie schłodzić zimną wodą. Następnie włóż czosnek do słoika i zalej zimną marynatą. Zamknij słoiki kartką papieru, zawiąż wstążką. Pozostaw czosnek do marynowania w temperaturze pokojowej przez cztery dni. Nie skupiaj się na pożądanym słoiku czosnku, trenując w ten sposób własną siłę woli. Wytrzymaj, wytrzymaj termin. Jeśli po czterech dniach nie stracisz apetytu, możesz rzucić się na marynowany czosnek. Za cztery dni posiłek będzie gotowy do spożycia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy