czosnek marynowany w occie
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
podgrzej marynatę do wrzenia i pozostaw do ostygnięcia. Gdy marynata ostygnie, przygotuj czosnek. Pół kilograma wcześniej obranych ząbków czosnku włożyć do osolonej wrzącej wody na trzy minuty, a następnie schłodzić zimną wodą. Następnie włóż czosnek do słoika i zalej zimną marynatą. Zamknij słoiki kartką papieru, zawiąż wstążką. Pozostaw czosnek do marynowania w temperaturze pokojowej przez cztery dni. Nie skupiaj się na pożądanym słoiku czosnku, trenując w ten sposób własną siłę woli. Wytrzymaj, wytrzymaj termin. Jeśli po czterech dniach nie stracisz apetytu, możesz rzucić się na marynowany czosnek. Za cztery dni posiłek będzie gotowy do spożycia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g